Josep Juaneda presenta el Camí de Cavalls a FITUR com a insígnia de l’ecoturisme a Menorca

20 enero 2022 | Por Juanjo Machado | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera s’encarregarà de destacar els valors naturals del camí i la seva importància per a seguir impulsant l’ecoturisme a Menorca

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular, Josep Juaneda, es trasllada aquest dimecres, 19 de gener, a Madrid per a exposar el Camí de Cavalls com atractiu impulsor del turisme respectuós amb l’entorn a FITUR. L’acte tindrà lloc a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a les 18:00 hores.

En la presentació, Juaneda destacarà la incorporació l’any 2009 del camí en la Xarxa Nacional de Camins Naturals impulsada pel ministeri, que va ajudar a la seva recuperació i desenvolupament sostenible.

Juaneda explicarà que aquesta recuperació sempre ha tingut com a objectiu articular l’equilibri entre la preservació del territori i l’ús per part de la població. Així mateix, el conseller exposarà la importància de la promoció dels valors naturals i culturals presents en el Camí de Cavalls. Per això, també destacarà el paper que té aquest camí en la vida dels menorquins i menorquines, ja que es tracta d’un eix vertebrador de les diferents activitats que realitza la ciutadania, com és el lleure, l’activitat física, l’esport i les relacions socials o exclusivament amb l’entorn. Tot això, englobat dins un context que integra un estil de vida actiu i saludable com el que caracteritza l’illa.

Per altra banda, Juaneda posarà en valor el Camí de Cavalls com a recurs per a continuar desenvolupant l’ecoturisme a l’illa, entès com una forma de viatjar per a apropar-se als entorns naturals d’una forma respectuosa, responsable i minimitzant l’impacte ambiental, tot a través d’empreses compromeses amb la conservació de Menorca i la promoció del producte local.

Segons el conseller Juaneda, “és imprescindible que Menorca concebi fires i exposicions com FITUR, com una oportunitat per mostrar l’illa com a destí per a tot l’any, basat en la naturalesa i en l’estima cap a l’entorn”. A més, Juaneda afegeix que “l’ecoturisme és la mostra més clara del tipus de turisme que volem a Menorca, ja que afavoreix la desestacionalització i aporta un turista que valora la biodiversitat així com la cultura i la gastronomia de la nostra terra”. El conseller també destaca el paper del Camí de Cavalls tot considerant que “és el millor símbol de sostenibilitat que tenim i hem de continuar treballant, per una banda, per a la seva preservació, i per l’altra, per a la seva promoció.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com