Neteja del port de Ciutadella amb troballes inesperades

23 octubre 2022 | Por Redacción | Categoria: Náutica, Otros Deportes

UNES 60 PERSONES DE LA MÀ D’ES NÀUTIC REALITZEN LA JA TRADICIONAL NETEJA DEL PORT DE CIUTADELLA, ON TROBEN DE TOT, TAMBÉ UNA MONEDA ITÀLICA I UNA ÀMFORA CONTROLADA
Pneumàtics, bòtils, ferros i ferralla, soles de sabata, plàstics i fins i tot un carro de super són els residus trets de la mar en la jornada de neteja organitzada aquest dissabte per la secció de submarinisme del Club Nàutic Ciutadella. A la neteja i van participar un grup de 60 persones, entre 40 submarinistes i uns 20 voluntaris. Van col.laborar Servisub, Amics de la Mar amb el llaüt Maria Glòria, la secció de caiac del club i persones sensibilitzades amb el medi ambient. Tot açò en una jornada que va tornar a deixar en evidència la manca de sensibilització que hi ha encara entre una part, de cada vegada més petita açò sí, de l’ésser humà.
A més, amb el permís de Patrimoni i la presència de l’arqueòleg Octavi Pons, aquest dissabte es va recuperar una àmfora i una moneda d’època romana republicana, de possible datació entre els segles I i II A.C., de fabricació itàlica i que s’emprava pel transport de vi. La troballa serà traslladada al Museu Municipal de Ciutadella. L’àmfora feia temps que esteia detectada al port de Ciutadella i abans de que es fes malbé o fos sustreta, s’ha decidit recuperar-la, aprofitant la neteja i amb la corresponent autorització.
La jornada acabaria amb una barbacoa, amb la qual Es Nàutic va convidar a tots els participants.

 

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com