Neteja del port de Ciutadella amb troballes inesperades

23 octubre 2022 | Por Redacción | Categoria: Náutica, Otros Deportes

UNES 60 PERSONES DE LA M√Ä D’ES N√ÄUTIC REALITZEN LA JA TRADICIONAL NETEJA DEL PORT DE CIUTADELLA, ON TROBEN DE TOT, TAMB√Č UNA MONEDA IT√ÄLICA I UNA √ÄMFORA CONTROLADA
Pneum√†tics, b√≤tils, ferros i ferralla, soles de sabata, pl√†stics i fins i tot un carro de super s√≥n els residus trets de la mar en la jornada de neteja organitzada aquest dissabte per la secci√≥ de submarinisme del Club N√†utic Ciutadella. A la neteja i van participar un grup de 60 persones, entre 40 submarinistes i uns 20 voluntaris. Van col.laborar Servisub, Amics de la Mar amb el lla√ľt Maria Gl√≤ria, la secci√≥ de caiac del club i persones sensibilitzades amb el medi ambient. Tot a√ß√≤ en una jornada que va tornar a deixar en evid√®ncia la manca de sensibilitzaci√≥ que hi ha encara entre una part, de cada vegada m√©s petita a√ß√≤ s√≠, de l’√©sser hum√†.
A m√©s, amb el perm√≠s de Patrimoni i la pres√®ncia de l’arque√≤leg Octavi Pons, aquest dissabte es va recuperar una √†mfora i una moneda d’√®poca romana republicana, de possible dataci√≥ entre els segles I i II A.C., de fabricaci√≥ it√†lica i que s’emprava pel transport de vi. La troballa ser√† traslladada al Museu Municipal de Ciutadella. L’√†mfora feia temps que esteia detectada al port de Ciutadella i abans de que es fes malb√© o fos sustreta, s’ha decidit recuperar-la, aprofitant la neteja i amb la corresponent autoritzaci√≥.
La jornada acabaria amb una barbacoa, amb la qual Es Nàutic va convidar a tots els participants.

 

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com