Prop de tres mil atletes se citen aquest dissabte a la Mitja Marató Illa de Formentera i la cursa 8 km

10 mayo 2023 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

La presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Esports, Paula Ferrer, acompanyades del director d’Unisport Consulting, Manuel Hern√°ndez, han presentat avui la XIV Mitja Marat√≥ Illa de Formentera i la 8 km de Sant Ferran a la Savina que se celebraran aquest dissabte 13 de maig a l’illa a partir de les 18 hores. Ambdues proves reuneixen prop de 3.300 atletes (2.085 la Mitja i 1.185 la prova de 8 km), arribats sobretot des de diferents punts de la Pen√≠nsula i de pa√Įsos com It√†lia, Fran√ßa, Alemanya o el Regne Unit.

 

A la presentaci√≥ d’avui tamb√© han estat presents el responsable comercial de Trasmapi, Francesco Bellini, i la directora de l‚Äôoficina de Caixabank a Sant Francesc, Lourdes Costa, patrocinadors principals de les proves.

Ana Juan ha destacat en la presentaci√≥ que ¬ęun any m√©s, Formentera est√† preparada per rebre la prova m√©s nombrosa del calendari esportiu de l‚Äôilla i que, a m√©s, t√© una rellev√†ncia molt m√©s enll√† de la competici√≥ perqu√® √©s la millor excusa per visitar la nostra illa i gaudir de l’entorn natural, l’ambient i la gastronomia de Formentera‚ÄĚ.
D’altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat que ¬ęla prova √©s una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants per gaudir de Formentera al mes de maig, una √®poca que tenim plena d‚Äôactivitats culturals, gastron√≤miques‚Ķ per mostrar el millor de Formentera abans de l‚Äô√®poca estival¬Ľ.
Novetats i seguretat en el recorregut Per la seva part, Paula Ferrer ha incidit ‚Äúen la capacitat organitzativa de Formentera, les empreses col¬∑laboradores, els cossos de seguretat i sanitaris per portar a terme aquest esdeveniment¬Ľ i ha agra√Įt la feina de ¬ęles persones volunt√†ries, que s√≥n clau per al desenvolupament de la prova‚ÄĚ. En total, s√≥n prop de 250 persones entre organitzaci√≥, seguretat i voluntaris. La consellera ha assenyalat que enguany el recorregut per la Savina ser√† diferent en els darrers 500 metres, ja que els corredors hauran de girar pel carrer de Gregal quan venen des Pujols, en lloc de sortir a la carretera general, ‚Äúaix√≠ milloram la seguretat de la prova i evitam tallar el tr√†nsit a l‚Äôentrada de la Savina, per la qual cosa s‚Äôha habilitat una passarel¬∑la provisional‚ÄĚ.
Finalment, Manuel Hern√°ndez ha destacat que ¬ęla Mitja desperta gran inter√®s entre els aficionats perqu√® un any m√©s s‚Äôha tornat a cobrir pr√†cticament la quota de participants¬Ľ.  

 

Córrer amb flors Maua cap a la igualtat

Tal com ha destacat Ana Juan, la Mitja enguany ‚Äúfa un pas m√©s cap a la visibilitat de les dones i la igualtat de g√®nere‚ÄĚ, ja que la directora de Wanawake, activista i corredora popular, M√≥nica Bat√°n, correr√† la prova lluint al dorsal les flors MAUA i amb polseres fetes per dones supervivents de les pr√†ctiques m√©s radicals de la viol√®ncia de g√®nere.

‚ÄúEls corredors tamb√© podran unir-se al gest i lluir als seus dorsals i canells les flors, sota l’esl√≤gan ¬ęCorre amb Maua cap a la igualtat¬Ľ, i, aix√≠, formaran part de la soluci√≥ a trav√©s d’aquest s√≠mbol‚ÄĚ, ha explicat Juan. Els fons aconseguits es destinaran a donar oportunitats laborals a dones supervivents de mutilaci√≥ genital femenina, matrimoni infantil i tracta amb finalitats d’explotaci√≥, principalment sexual, residents a Kenya, Tanz√†nia i Espanya.

Reducció de plàstics i hidratació

Enguany, la prova fa una aposta per la reducci√≥ del pl√†stic d’un sol √ļs. L’organitzaci√≥ repartir√† un bid√≥ flexible reutilitzable al segon punt d’avituallament (km 9) de la Mitja Marat√≥ i a la sortida de la 8 km amb beguda isot√≤nica. A m√©s, a la l√≠nia de meta es donar√† a tots els participants un altre bid√≥ reutilitzable de la cursa amb aigua. D‚Äôaquesta manera, es conjuguen el respecte al medi ambient amb les necessitats d‚Äôhidrataci√≥ de tots els corredors. A m√©s, al llarg del recorregut s’instal¬∑laran punts de dutxa perqu√® els corredors es refresquin.

Talls a les carreteres

Amb motiu de la celebració de la prova es produiran talls a les carreteres i des del Consell es demana disculpes per la possibles molèsties que es puguin ocasionar:

  1. PM 820 (Entrada del Pilar de la Mola fins al far): de 14.00 h a 19:00 h
  2. PM 820 (Sortida del Pilar de la Mola fins a Sant Ferran): de 16:30 h a 20:00 h
  3. PM 820 2 (de Sant Ferran a la Savina, pes Pujols): de 17:00 h a 20:30 h

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com