La Selecció espanyola venç Eslovènia en un partit molt ajustat

10 septiembre 2010 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

La selecció espanyola jugarà per la cinquena o sisena plaça del Mundial de Turquia, després que Juan Carlos Navarro acudís al rescat de l’equip i que aquest vencés Eslovènia per 97-80. Navarro va ser sempre el far i guia d’un equip desil·lusionat i incòmode per jugar la semifinal dels llocs 5 el 8 i l’únic que ho va fer despertar amb una gran actuació, sobretot en els minuts finals de l’encontre. El partit va començar amb errors inaudits en atac per part de dos equips amb qualitat. La defensa va arribar tard al salt inicial i als cinc minuts, 5-12 al marcador, Scariolo va demanar temps mort per preguntar per ella.

No hi va haver resposta per part dels jugadors, ni el tècnic no va tornar a interessar-se per aquest aspecte i al descans es va arribar amb un 16-23 que convidava poc a l’optimisme de continuar així. En el segon quart va aparèixer la defensa, però a ràfegues. En amb prou feines dos minuts un 6-0, i 22-23 al marcador. Pur artifici, perquè Eslovènia, sense fer gran cosa, però posant algun que un altre triple i, sobretot, no fallant el que va fallar Espanya sota els cèrcols, fins i tot en segones i terceres opcions, va tornar a marxar al marcador, 28-35 en el minut 17.

Amb la rotació ja finalitzada i conclosa, Fran Vázquez va retre més que un desencertat Marc Gasol. Un nou aire dels espanyols en els últims moments, van permetre que la diferència s’escurçàs i quedàs només a tres punts, 38-41. La banqueta espanyola, mentrestant, estava com el partit, sense tensió, sense concentració, sense moltes ganes de res. Vint-i-dos minuts va tardar la selecció a col·locar-se en numeros negres al marcador, 45-44, però ho va fer de forma efímera. Rudy va fer la seva quarta falta en el minut 24, per falta de concentració, i Eslovènia va tornar a veure’s amb cert avantatge, 51-56 (min.26).

Navarro va tornar a sortir per posar una mica d’ordre i ell sol va empatar el partit a 58 en poc més d’un minut. Després la defensa va aparèixer en l’últim minut del període i el marcador va acabar amb un 64-62, favorable a la selecció. Amb Navarro sent protagonista en atac i un malson per als eslovens, va començar el quart de la veritat (66-62). La selecció va decidir córrer una mica i va començar a gaudir de rendes més folgades, 78-71 (m.35) i 84-73 una mica després. Fins i tot la defensa va tornar a aparèixer. Navarro va fer i va desfer en atac i l’equip va tornar a sentir-se còmode, malgrat que Ricky i Marc Gasol fossin a la banqueta. La victòria implica que Espanya jugarà per la cinquena o sisena plaça el pròxim diumenge a les 14.00 hores (CET).