40 aniversari Palau Municipal d’Esports Son Moix

5 agosto 2016 | Por Redacción | Categoria: comunicados, Otros Deportes, Quien es Quien
.

.

Son Moix deu el seu nom a les antigues cases de Son Moix Negre, un antic rafal que a la fi del segle XVII va ser dividit a Son Moix Blanc i Son Moix Negre. El darrer quart del segle XX s’inicià a la contrada un procés urbanitzador imparable, consolidat el decenni de 2000, que convertí ametlerars en complex esportiu i zona residencial.

Els Moix eren una família noble procedent de Catalunya que va arribar a Mallorca poc després de la conquesta.

En sessió duita a terme el 20 de setembre de 1971 l’Ajuntament de Palma, va adquirir Son Moix Negre a Joan Flexas Pujol, segons consta de l’escriptura atorgada el 22 de novembre de 1971.

El Palau Municipal d’Esports, la primera pedra dels quals es va col·locar en 1973, segons projecte de l’arquitecte Fèlix Gili Juan es va inaugurar el 17 de setembre de 1976

Al seu voltant han anat germinant en anys successius un magnífic complex, emblema de l’actual xarxa municipal d’instal·lacions esportives de Palma.

El proper mes de setembre de 2016 l’Institut Municipal de l’Esport celebra 40 ANYS DEL PALAU MUNICIPAL D’ESPORTS DE SON MOIX i volem celebrar-ho de primera.

Aquesta efemèride tindrà lloc el proper 17 de setembre, data que s’ha convertit en històrica per als ciutadans de Palma, tenint en compte que Son Moix és la instal·lació més emblemàtica de la ciutat i de les més importants de les Balears. Amb la creació del Palau Municipal d’Esports de Son Moix l’Ajuntament de Palma va donar un gran impuls al mateix IME, als serveis esportius municipals i a la resta d’equipaments que varen anar creixent disseminats per Palma, en començar a crear-se a la ciutat una veritable necessitat d’incorporar l’esport a la vida dels nostres veïns. El Palau d’Esports de Son Moix, que al seu moment va suposar la primera gran infraestructura esportiva de totes les Balears, ha estat un revulsiu en la vida dels palmesans i palmesans, que han vist passar per aquestes instal·lacions el més granat dels clubs espanyols i estrangers de dècades passades i esportistes internacionals de reconegut prestigi com els Harlem Globe-Trotters de bàsquet, la campiona del món Elena Gómez, jugadors de bàsquet com Solazábal o Corbalán o el debut internacional de Rudy Fernández. A les seves instal·lacions s’han duit a terme copes del rei, tornejos internacionals, copes d’Europa, campionats del món. En els 80 el Son Amar de voleibol va omplir Son Moix de trobades europees.

Amb la celebració de la UNIVERSIADA el 1999 al seu voltant es varen projectar el Velòdrom i l’Estadi de Futbol, i fins i tot ha sobreviscut a un tornado el 2007, que si bé va endur-se la seva coberta, també va dur amb si la darrera gran reforma del palau, que s’ha adaptat als temps moderns.

Creim que és important per a l’Ajuntament de Palma celebrar com es mereix aquest esdeveniment, que no es tornarà a repetir almenys fins a d’aquí altres deu anys, i ho farem amb una celebració especial que faci protagonista aquesta gran caixa de somnis que ha servit per a acostar a l’esport a persones de totes les edats i estrats socials, i ha estat un trampolí o oportunitat perquè molts d’ells es converteixin en els grans campions que avui coneixem

.

IME

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com