Presentació web Centre d’Interpretació de l’Esport de les Illes Balears (GOIB)

5 febrero 2021 | Por Redacción | Categoria: Natación, Otros Deportes

La passada setmana entrà en funcionament el web del Centre d’Interpretació de l’Esport de les Illes Balears (CIEIB) que podreu consultar a través de l’adreça web https://cieib.es/ 

El CIEIB, que pertany a la Fundació Esport Balear (Direcció General d’Esports, Conselleria d’Afers Socials i Esports, GOIB) neix l’octubre de 2012 amb l’objectiu de donar a conèixer la riquesa material i immaterial de la cultura esportiva de la nostra comunitat autònoma. Té la seva seu al Velòdrom Illes Balears, a Palma. 

El CIEIB s’estructura en dues grans àrees que recullen el llegat esportiu de les Illes Balears, tant des del punt de vista històric com des del documental: 

Col·lecció museogràfica. Compte amb més de 200 objectes relatius a la història de l’esport a les illes Balears, molts dels quals poden ser visitats en la seva exposició permanent. Entre les seves exposicions monogràfiques permanents més importants (des de 2017) proposa la visita de la Col·lecció personal del pilot de motos Lluís Salom Horrach (Palma 1991-2016). A més, compte amb una programació d’exposicions temporals (de fons propis o d’altres entitats) tant a la seva seu com en altres indrets de la nostra geografia. Així mateix, compte amb una important col·lecció filatèlica dedicada exclusivament a l’esport d’arreu del món de prop de 5.000 segells. 

Biblioteca de l’Esport. Es va crear l’any 2002 per atendre el desenvolupament de la investigació esportiva. Recull un fons bibliogràfic en matèria esportiva de més de 13.000 volums fet que la situa entre una de les 5 més importants de l’Estat pel nombre de monografies. La col·lecció recull tant monografies tècniques com divulgatives en diverses llengües. Altrament, s’enorgulleix d’una important hemeroteca esportiva tant en format físic (fins a l’any 2010) com en format digital (a partir de 2010). Així mateix, compte amb diverses col·leccions de fotografia tant en format paper com en digital. En destaca la Col·lecció d’imatges del velòdrom de Tirador, de Palma. 

Pel que fa al seus serveis, el CIEIB realitza diàriament un resum de premsa (PDF) dels principals mitjans de comunicació escrits (a aquest servei us hi podeu adherir cursant una petició a través del nostre mail). Per altra banda, recull fonts orals, i escrites (actualment, més de 21.000 registres) sobre la cultura esportiva de les nostres Illes i té cura de la seva correcta catalogació i difusió en exposicions i publicacions. De notable importància és la seva base de dades biogràfiques (prop de 5.000 biografies) tant d’esportistes com de persones vinculades a l’esport  nascuts o relacionats amb les illes Balears.

A l’esmentat web hi trobareu notícies tant actuals com retrospectives de la història de l’esport a les IB, a través de diverses seccions tals com Sabies què?Tal dia com avui…, o bé ressenyes, recomanacions de les noves incorporacions de llibres a la biblioteca, de nous objectes a les diverses col·leccions del CIEIB, o episodis de la història de l’esport.

El Centre es troba situat en diversos espais de l’esmentat Velòdrom. La col·lecció permanent es troba a la primera planta de l’edifici, mentre que la biblioteca i sala d’exposicions temporals es situa a la planta baixa del recinte. Les col·leccions museogràfiques (autoguiades) es poden visitar de dilluns a diumenge, entre les 08.00 i les 20.00 h. Per a més informació podeu contactar a través de l’adreça electrònica msfont@fundacioesportbalear.es

Qualsevol suggeriment, idea o un tema que considereu oportú que desenvolupem, no dubteu a comunicar-ho.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com