Miquel Bestard demana ajuda als municipis de les Illes per deixar de vendre alcohol als bars dels camps i pavellons

24 febrero 2022 | Por Juanjo Machado | Categoria: comunicados, Consejos, Presentaciones

Tal com havia anunciat la FFIB fa uns dies, Miquel Bestard ha assistit avui migdia a la reuni√≥ executiva de la FELIB, representada per tots els ajuntaments de les Illes Balears, ja sigui mitjan√ßant els seus batles o regidors de cada municipi. El president de la FELIB, Antoni Salas (i batle de Costitx) ha rebut Bestard, qui ha anat acompanyat del director general d’Esports del Govern, Carles Gonyalons.

En el seu torn d’intervenci√≥, Miquel Bestard ha agra√Įt a la FELIB la rebuda i l’inter√®s dels municipis, aix√≠ com la col¬∑laboraci√≥ de la Direcci√≥ General d’Esports en aquest assumpte tan preocupant. Bestard ha exposat la necessitat de complir la Llei Balear de l’Esport, que des de 2006 prohibeix que els bars dels camps i pavellons venguin alcohol quan hi ha esdeveniments esportius. En aquest sentit, Carles Gonyalons ha recordat que les sancions poden arribar als 60.000 euros i que ja hi ha 3 expedients oberts de den√ļncies interposades per la policia. Bestard ha insistit que s’ha d’evitar vendre alcohol als bars dels camps, perqu√® augmenta el risc de la viol√®ncia f√≠sica i verbal per part dels aficionats. El president de la FFIB ha demanat ajuda als pobles, als batles, per tal que dins les seves possibilitats, la policia local controli que no es vengui i amb la seva pres√®ncia s’erradiqui la viol√®ncia. Els √†rbitres consideren que aix√≤ disminuiria els fets lamentables que darrerament han hagut de sofrir.

Diferents representants municipals han demostrat en el seu torn de paraula el m√†xim inter√®s per aquest problema, condemnant la viol√®ncia i fent propostes interessants com ara: dur endavant una ordenan√ßa per tal de prohibir a les persones agressives expulsades del camp que no tornin entrar o la instal¬∑laci√≥ de c√†meres de seguretat que enfoquin directament les aficions als camps de futbol per detectar incidents violents i expulsar l’afici√≥ agressiva del m√≥n de l’esport. Una de les q√ľestions que han plantejat els batles √©s delimitar molt b√© ¬ęsi es pot vendre abans i despr√©s del partit, ja que molta gent va als bars dels camps a menjar i beure, no necess√†riament als partits¬Ľ, cosa que s’ha debatit.

La reuni√≥ ha estat molt positiva i servir√† per mantenir una coordinaci√≥ entre els ajuntaments i la FFIB, juntament amb la Direcci√≥ General d’Esports i es podria repetir m√©s endavant.

Ara la FFIB espera que la Delegaci√≥ del Govern doni cit√† tamb√© a Miquel Bestard per exposar totes aquestes q√ľestions.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com