Les Finals Balears en Edat Escolar de sis esports reuniran 700 esportistes aquest cap de setmana

13 abril 2011 | Por Redacción | Categoria: comunicados, Otros Deportes

Eivissa acollirà les competicions de Tennis taula, Bàdminton, Vela, Voleibol i Handbol mentre que Formentera serà la seu del judo

Eivissa i Formentera es convertiran aquest cap de setmana en la referència de l’esport de la Comunitat al acollir les Finals Balears en Edat Escolar de sis modalitats esportives, amb la participació de gairebé 700 esportistes. Eivissa serà la seu de les competicions de Tennis taula, Bàdminton, Vela, Voleibol i Handbol, mentre que Formentera serà dissabte la seu de la competició de judo. El delegat de la Presidència per a l’Esport, Diego González, viatjarà a les Pitiüses per seguir in situ el desenvolupament de la competició.

El Tennis taula obrirà aquest dijous la competició al pavelló Can Guerxo de Sant Antoni de Ses Salines, a Eivissa, amb 48 participants, 16 de la delegació de Mallorca, 16 de Menorca i 16 més d’Eivissa i Formentera. Les categories en què es competeix són infantil masculí i femení, i cadet masculí i femení. En aquest esport, la clausura serà divendres migdia.

També divendres s’iniciaran les competicions de Voleibol, que es disputaran al Pavelló Joan Pau II i al de Sa Blanca Dona, de Dalt Vila. Les categories que competiran fins diumenge seran tres: infantil femení, cadet masculí i cadet femení, per a un total de deu equips.

Pel que fa a les Finals Balears d’Handbol, aquestes es disputaran de divendres i fins diumenge, al Pavelló municipal de Santa Eulària des Riu, amb la participació de nou equips, distribuïts entre les categories infantil masculí, cadet masculí i cadet femení.

El Bàdminton, de la seva banda, també es disputarà al Pavelló de Can Guerxo, de Sant Jordi de Ses Salines, entre divendres i diumenge. En aquest cas, la participació és de 56 esportistes: 24 de Mallorca, 16 de Menorca i 16 d’Eivissa-Formentera, a les categories de sub15 masculí i femení i sub17 masculí i femení.

Quant a les Finals Balears de Judo, es disputaran al llarg de dissabte al matí al Centre Poliesportiu de Formentera. Aquesta competició és la que tendrà un nombre més ampli de participants, amb 192 (64 de Mallorca, 64 de Menorca i altres 64 d’Eivissa-Formentera) distribuïts en les categories d’infantil masculí i femení, i cadet masculí i femení.

La darrera modalitat a estrenar-se serà la de Vela, que es disputarà al Club Nàutic de Sant Antoni de Portmany entre dissabte i diumenge. En aquest cas, hi ha una única categoria i 60 participants (30 de Mallorca, 15 de Menorca i 15 d’Eivissa-Formentera). La Vela es tancarà diumenge horabaixa i posarà el punt i final a quatre dies d’intensa activitat esportiva a Eivissa i Formentera.

S’ha de recordar que les competicions s’emmarquen dins del calendari de Finals Balears d’Esport Escolar. Els guanyadors es garanteixen la classificació per als respectius Campionats d’Espanya per Seleccions Autonòmiques en Edat Escolar. Sense anar més lluny, per als de Gimnàstica Rítmica i Judo, que tendran com a respectiva seu Eivissa i Formentera, el cap de setmana del 6 al 8 de maig.

En conjunt, les Finals Balears de l’Esport per a l’Edat Escolar 2011 mobilitzen més de 1.900 esportistes en 16 distintes modalitats. La Delegació de la Presidència per a l’Esport aposta per l’organització i desenvolupament d’aquestes finals, ja que la pràctica esportiva és una eina social necessària per subratllar valors com ara el joc net, la solidaritat, l’esforç i la capacitat de treball en equip, entre altres.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com